luni, 21 ianuarie 2013

Rugăciunea pentru unitatea creștinilor la Stânceni


Ca în fiecare an, rugăciunea pentru unitatea creștinilor, la Stânceni, s-a desfășurat într-o atmosferă de comuniune frățească. Preoți, diacon, credincioși /  francezi, români, maghiari / ortodocși, romano-catolici, greco-catolici ne-am rugat sincer, în spiritul temei din acest an: în dreptate și bunătate (cf. Miheia, 6, 6-8), pentru unitatea voită de Isus. Activitatea s-a desfășurat conform programului stabilit:
  • Întâlnirea membrilor Fraternității Sfântul Ilie cu informarea privind programul sărbătorilor importante din 2013: Sfântul Ilie la Saint Rémy și Schimbarea la Față la Stânceni, program pe care îl vom anunța din timp pe blog și în Mikhtav.
  • Întâlnirea ecumenică pe marginea concluziilor Colocviului Alexandru Todea din august 2012, pe care le-a prezentat Arhiepiscopul de Cambrai, Monseniorul François Garnier. Intervenția sa are titlul: „Ei sunt sfinții de care Domnul are nevoie. Cu toții au acceptat o convertire comună și o puteți citi / reciti la următorul link: Simpozion Todea (p. 92-103).
  • Vecernia, celebrată de preotul schitului, părintele Cornel și de părintele Petre Cătinean, preot ortodox din Toplița. La sfârșitul vecerniei, părintele ortodox Adrian Stoian ne-a vorbit despre unitate și a confirmat ceea ce simțim de fapt în fiecare an la Stânceni, în această săptămână, faptul că dacă aceasta ar depinde numai de noi ea ar fi deplină deja. Cuvântul părintelui Stoian s-a încheiat cu recitarea celor opt rugăciuni pentru cele opt zile pregătite de Comitetul de organizare indian din acest an.
O zi de rugăciune și comuniune, de împărtășire, care confirmă vocația schitului și ne invită pe toți să continuăm pe calea unității, amintindu-ne că porțile schitului ne sunt întotdeauna, tuturor, deschise.

P. Adrian Lung
Imaginile alăturate sunt o invitație la schit (foto: Simona Pol)