Publicaţii

A apărut cel de-al treilea articol al Maicii Éliane publicat în revista ortodoxă ”Tabor”, care apare la Cluj. Cele trei articole sunt:
1.” Dreptul Enoh, Sfântul Profet Ilie şi Sfântul Ioan Teologul în opera Mitropolitului Anastasie Crimca”, Tabor, Cluj-Napoca, 2009/nr. 7, p. 31-41.
2. ”Triada Dreptului Enoh, a Sfântului Profet Ilie şi a Sfântului Ioan Teologul, în ciclul lui Ilie din biserica Ieud-Deal”, Tabor 2014/nr. 7, p. 13-26.

  ###

În Encyclopaedia  Prosopographical Lexicon of Byzantine History and Civilization există o notă a maicii Éliane Poirot despre Georges, episcop de Naxia, participant la al III-lea Conciliu ecumenic de la Constantinopol (680-681). La tipar, o serie de modificări au alterat textul corect pe care îl puteți găsi la link-ul următor în limba franceză și engleză:
###

Prezentăm în continuare publicațiile apărute în îngrijirea schitului:

Albumul care prezintă picturile murale și icoanele de pe iconostasul Bisericii Schimbarea la Față este disponibil în format pdf la următorul link: La Schitul de la Stânceni 

Cartea Cronicilor (2 Cr 21,12) se referă la un înscris (în ebraică, mikhtav) pe care Profetul Ilie i-l va trimite regelui Ioram. De unde şi numele buletinului destinat membrilor Fraternităţii Sfântul Ilie şi prietenilor acesteia (3 numere pe an).

Puteți vizualiza/descărca numerele anterioare ale Mikhtav în format pdf la următoarele link-uri: