miercuri, 8 iulie 2015

Declarația Nostra Aetate 1965-2015

Aniversarea a 50 de ani de la publicarea Declarației Nostra Aetate, despre relațiile Bisericii cu religiile necreștine a Conciliului Vatican al II-lea (28 octombrie 1965), va fi marcată în acest an la Schitul de la Stânceni printr-un Colocviu internațional ce vrea să continue promovarea dialogului iudeo-creștin. Astfel, hramul bisericii Schitului, sărbătoarea Schimbării la Față a Mântuitorului (6 august), facilitează întâlnirea celor care înțeleg să păstreze viu spiritual inovatorului și mereu actualului document conciliar, care a marcat un moment important din punct de vedere istoric în normalizarea relațiilor dintre creștini și frații lor mai mari în credință, evreii. Referitor la declarația aniversată Papa Francisc a spus recent că ea reprezintă ”un da definitiv rădăcinilor evreiești ale creștinătății și un nu irevocabil antisemitismului”.
Discursul Sfântului Părinte:
Alăturat puteți vizualiza programul și pliantul manifestării de la Stânceni, iar pentru buna organizare a colocviului, cei care doresc să audieze intervențiile din cele două zile, sunt rugați să se înscrie în tabelul din link-ul acesta
Înscrierea este necesară din motive logistice (masa, spațiu…). Folosind butonul Comentarii (dreapta sus) puteți semnala orice probleme legate de colocviu.