miercuri, 2 octombrie 2019

Pelerinaj la schit / Pèlerinage au skite

Un pelerinaj francez, sub conducerea Mariei-Gabrielle Leblanc, istoric de artă și a Georgetei Iuga, pictor de icoane pe sticlă, a venit să o sărbătorească pe sfânta Tereza de Lisieux, la schitul de la Stânceni. Un preot din Bordeaux dinamiza grupul, prin zelul său apostolic. Liturghia euharistică a fost urmată de explicațiile despre schit și despre iconografia bisericii mănăstirii. Apoi, o masă frățească a fost luată înainte de a spune o rugăciune pentru vocații, în fața oratoriului sfintei Tereza, ale cărei moaște sunt așezate în altarul bisericii. Fie ca sfânta Tereza să mijlocească, în această lună extraordinară, pentru misiuni, „pentru ca lumea să creadă!”

&&&

Un pèlerinage français sous la conduite de Marie-Gabrielle Leblanc, historienne de l'art, et Georgeta Juga, peintre d'icônes sur verre, est venu fêter sainte Thérèse de Lisieux au skite de Stânceni. Un prêtre de Bordeaux dynamisait le groupe par son zèle apostolique.
La Liturgie eucharistique fut suivie des explications sur le skite et sur l'iconographie de la chapelle. Puis un repas fraternel fut partagé avant d'aller dire une prière pour les vocations devant l'oratoire de sainte Thérèse dont des reliques se trouvent insérées dans l'autel.
Que sainte Thérèse intercède en ce mois extraordinaire pour la mission, "afin que le monde croie"!