marți, 10 septembrie 2013

Părintele Daniel Ange la Stânceni

Părintele Daniel Ange, prezent în România cu ocazia ceremoniilor de beatificare a Monseniorului Vladimir Ghika, a găsit timp să facă o vizită schitului Stânceni, la invitația maicii Éliane. Grupului de apropiați ai schitului prezenți la întâlnire (greco-catolici, romano-catolici, ortodocși, anglicani), fondatorul Jeunesse Lumière (http://www.jeunesse-lumiere.com/) ne-a împărtășit cu bucurie și entuziasm câte ceva din bogata sa experiență. Ne-a vorbit mai întâi de maturarea cunoașterii lui Dumnezeu în solitudinea ermitajului timp de treizeci de ani, pentru ca apoi, pentru alți treizeci de ani, să-și consacre energia evanghelizării tinerilor.
Chemarea la misiune s-a materializat în scrisoarea unui tânăr în care el a simțit disperarea vieții în societatea din care Dumnezeu este înlăturat. Astfel se implică total în misiunea de a duce Evanghelia în lumea tinerilor prin tineri. Aceștia sunt formați pentru misiune în cadrul școlii catolice internaționale de rugăciune și evanghelizare Jeunesse Lumière.
P. Daniel Ange a profitat de această întâlnire pentru a ne atrage atenția asupra pericolelor care amenință familia tradițională și ne-a lămurit expresiile care sintetizează această tendință:
  • Căsătoriile între persoane de același sex, acele uniuni consensuale (Mariage pour tous), legalizate deja în multe țări occidentale,
  •  Manif pour tous, răspunsul creștinilor și a oamenilor de bun simț la această aberație,
  • Gender, teoria potrivit căreia nu există o legătură între sexualitatea biologică și identitatea sexuală. Punctul de vedere al lui Daniel Ange în link-ul următor:  D-A_gender
P. Adrian Lung