vineri, 14 septembrie 2012

Inălţarea Sfintei Cruci

Hramul Schitului Sfânta Cruce Stânceni


Hramul Schitului a constituit, ca în fiecare an, un prilej de rugăciune stăruitoare în umbra Crucii Mântuitorului, prezentată tuturor spre închinare. Momentul a reunit preoți, diacon și credincioși, veniți la schit, atrași de carisma și vocația locului. Am celebrat împreună cu Părintele arhimandrit Cornel Dârle, preotul schitului, Părintele Gheorghe Lupea (Apalina), Părintele Mihai Ștefănescu (Teleac), Diaconul Vasile Șoptea  (Oradea).  Părintele Lupea în predică ne-a reamintit simbolistica Crucii și legătura cu șarpele înălțat de Moise în pustiu, responsabilitatea la care suntem chemați atunci când purtăm semnul Crucii.
Vocația ecumenică a schitului a fost, o dată în plus, confirmată de prezența activă, prin cântări, la Sfânta Liturghie a starețului Mănăstirii ortodoxe Sfântul Ilie (Toplița), părintele arhimandrit Emilian Telcean și a părintelui Adrian Stoian la privegherea de joi seara.
După Liturghie am cântat împreună imne ale Acatistului Maicii Domnului la stațiunile din curtea schitului și am gustat din bunătățile culinare pregătite de gazde, maica Eliane și, ca de fiecare dată, familia Pol (Simona și Valer) 
Preot Adrian Lung


Pr. Adrian Stoian, Pr. Cornel Dârle, diaconul Vasile Șoptea (privegherea sărbătorii)


 ... împreună cu Maica Eliane


Părintele arhimandrit Emilian Telcean, starețul Mănăstirii Sf. Ilie din Toplița


 lectura Apostolului (ICor. 1, 18-24)


rugăciunea Acatistului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu